Teplé lívanečky s ovocem

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 25 g droždí
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • 20 g cukru vanilkového
  • 50 g plátkovaných mandlí
  • špetka soli olej na smažení
  • 50 g cukru krupice
  • Ovocná směs:
  • 400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce
  • 50 g cukru krupice
  • 2 dcl šlehačky ke šlehání
  • 1 kávová lžička mleté skořice

Postup:

Droždí pokojové teploty dáme do mísy a protřeme s cukrem. Jakmile zřídne, přidáme teplé mléko (max. 70 °C), mouku, vejce, sůl, vanilkový cukr, plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme v nádobě přikryté utěrkou asi půl hodiny kynout.

Na lívanečníku pečeme na oleji lívance dozlatova z obou stran. Šlehačku ušleháme spolu se skořicí. Lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem a prokládáme jím hotové lívance, zdobíme skořicovou šlehačkou, případně také meduňkou či mátou.

  • 12 – 15 kusů
  • snadné
  • do 45 min

TIP:

Podávat můžeme i podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama