Suroviny:
- 1 špetka mořské soli
- 1 paprika, cibule
- 2 cukety
- 200 g cherry rajčat
- 3 stroužky česneku
- 500 g těstovin fusilli
- 5 lžiček tekutého medu
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup:
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu se lžící olivového oleje, vložíme těstoviny a za občasného míchání je uvaříme na skus. Mezitím omyjeme rajčata a cukety a necháme je okapat. Cibulku oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek nasekáme nadrobno, rajčata rozpůlím, cukety nakrájíme na půlkolečka.
Na velké pánvi necháme rozehřát olej a krátce na něm orestujeme cibulku a česnek. Pak přidáme cuketu a ještě chvilku opékáme. Nakonec přisypeme půlky rajčátek, okořeníme provensálskými bylinkami, zlehka podle chuti osolíme a opepříme, přiklopíme a asi 5 minut dusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve k zeleninové směsi. Podle potřeby podlijeme trochou vody. Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve k zeleninové směsi. Promícháme a asi 1 minutu společně prohříváme. Ihned podáváme. Do zeleninové směsi můžeme přidat také žampiony nebo hlívu.