Těstoviny s hráškovým pestem

Geniální nápad, který se hodí i pro jakékoli zbylé těstoviny nejrůznějších tvarů. Jídlo chutná i studené.

Ingredience:

Pesto: 3 hrsti čerstvé bazalky, 1 hrst hladkolisté petržele, 1 hrnek zeleného hrášku, 4 stroužky česneku, 4 lžíce opražených piniových jadérek, citronová šťáva, 1 hrst nastrouhaného parmazánu, 60 ml olivového oleje

Těstoviny: těstoviny, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 hrst sušených rajčat, 1 hrst rukoly

Postup: Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Mezitím si připravte pesto – v robotu rozšlehejte všechny přísady kromě oleje, ten vlijete na závěr. Můžete dochutit citronovou šťávou.

Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu. Sceďte je a dejte stranou. Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm česnek a nakrájená rajčata, 1 až 2 minuty, až se česnek rozvoní, ale nezhnědne. Vmíchejte těstoviny a pesto.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...