Těstoviny s květákem a sýrem

Postup:  200 g slaniny  1 květák  300 g těstovin  25 g másla  25 g hladké mouky  300 ml mléka  sůl a pepř  1 lžička dijonské hořčice  140 g sýru ementál  3 lžíce strouhanky

Postup:  V pánvi opečeme slaninu dokřupava, na papírové utěrce z ní necháme odsát tuk a nalámeme ji na kousky.

Také vás může zajímat ...

Těstoviny uvaříme podle návodu. 8 minut před tím, než budou těstoviny vařené, přidáme do hrnce květák. Pak slijeme a uchováme 2 lžíce vody, ve které se těstoviny vařily.  V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, mícháme, až vznikne světlá jíška.

Po částech přiléváme mléko a vždy pečlivě promícháme, než přilijeme další. Povaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř, hořčici a polovinu sýra.  Mícháme, až se sýr rozpustí a vznikne hladká omáčka. Těstoviny, květák a vodu z těstovin promícháme se sýrovou omáčkou a slaninou a tuto směs rozprostřeme do zapékací mísy.

Zbylý sýr a strouhanku promícháme, posypte tím těstoviny a necháme 5 minut zapéct v troubě pod grilem..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...