Moje sladké tajemství

Těstoviny se čtyřmi druhy sýra

Suroviny:  400g těstovin (špaget, vřeten)  kousek másla  200-300g strouhaných sýrů (ementál, gouda, niva nebo gorgonzola, eidam, čedar)  ½ skleničky smetany plnotučné  sůl a pepř  parmezán Postup:  Těstoviny dáme vařit dle návodu na obalu.

V širším kastrolu rozpustíme kousek másla a za stálého míchání přidáváme na mírném ohni postupně předem nastrouhaný sýr: ementál, niva-gorgonzola, eidam, fontina, taleggio, galbanino, gouda, čedar, nebo zbytky jakýchkoliv sýrů co najdeme v ledničce.

 Přidáme 1/2 sklenky smetany, zamícháme, pak přidáme trochu soli a případně pepře. Až vznikne jemný krém, tak vypneme.

Přidáme ihned horké scezené těstoviny, zamícháme, posypeme parmezánem a ihned podáváme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden