Těstoviny se sýrovou omáčkou

Suroviny na 4 porce:

1 střední dýně hokkaidó

Také vás může zajímat ...

500 g těstovin

60 g másla

100 g cibule

4 stroužky česneku

100 ml bílého vína

200 ml zeleninového vývaru

200 ml smetany

6 lžic nastrouhaného parmezánu

hrst petrželové natě

strouhaný muškátový oříšek

mletý pepř

parmezán

olivový olej

sůl

Postup:

Na rozpuštěném másle pozvolna dusíme najemno nakrájenou cibuli, po deseti minutách přidáme česnek, dusíme dalších pět minut, poté vložíme nakrájenou dýni, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, dolijeme zeleninovým vývarem a dusíme, dokud není dýně měkká.

Dýni šťouchadlem rozmačkáme na jemnější kusy, nemixujeme, omáčka nesmí být zcela hladká, měly by v ní zůstat malé kousky dýně.

Směs zalijeme smetanou a podle potřeby i vývarem, necháme přejít varem. Odstavíme těsně před tím, než scedíme těstoviny a vmícháme nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku, dochutíme muškátovým oříškem, solí, případně trochu pepřem. Horké těstoviny ihned vmícháme do omáčky. Na talíři sypeme strouhaným parmezánem a lehce zakápneme olivovým olejem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...