Můj čas na kafíčko

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Suroviny na 4 porce:

1 střední dýně hokkaidó

500 g těstovin

60 g másla

100 g cibule

4 stroužky česneku

100 ml bílého vína

200 ml zeleninového vývaru

200 ml smetany

6 lžic nastrouhaného parmezánu

hrst petrželové natě

strouhaný muškátový oříšek

mletý pepř

parmezán

olivový olej

sůl

Postup:

Na rozpuštěném másle pozvolna dusíme najemno nakrájenou cibuli, po deseti minutách přidáme česnek, dusíme dalších pět minut, poté vložíme nakrájenou dýni, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, dolijeme zeleninovým vývarem a dusíme, dokud není dýně měkká. Dýni šťouchadlem rozmačkáme na jemnější kusy, nemixujeme, omáčka nesmí být zcela hladká, měly by v ní zůstat malé kousky dýně.

Směs zalijeme smetanou a podle potřeby i vývarem, necháme přejít varem. Odstavíme těsně před tím, než scedíme těstoviny a vmícháme nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku, dochutíme muškátovým oříškem, solí, případně trochu pepřem. Horké těstoviny ihned vmícháme do omáčky. Na talíři sypeme strouhaným parmezánem a lehce zakápneme olivovým olejem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden