Thajská specialita: Pad Thai

Máte rádi exotickou kuchyni? Ochutnejte thajskou specialitu od Světlany Nálepkové.

Suroviny na 4 porce:

200 g rýžových nudlí

olej

Také vás může zajímat ...

300 g předvařených krevet

2 stroužky nasekaného česneku

2 nakrájené chilli papričky + chilli koření

2 lžíce rybí omáčky

3 jarní cibulky

1 lžíce citrónové šťávy

½ lžičky hnědého cukru

½ lžičky soli

2 lžíce nasekaných opražených arašídů

2 vejce

Postup:

Podle návodu na obalu připravíme rýžové nudle. Když jsou hotové, přelijeme je studenou vodou a odložíme stranou. Na pánev wok dáme olej, přidáme česnek, chilli a nakrájené krevety. Vše opečeme. Přidáme cibulku a chilli a opět asi minutu opékáme.

Přidáme hotové rýžové nudle rybí omáčku, citrónovou šťávu, cukr a arašídy.Trochu opečeme, směs shrneme na jednu stranu pánve a na tuto volnou část pánve vylijeme v hrnku rozmíchaná vejce. Chvíli je mícháme a zapracujeme do směsi.

Vše spolu důkladně promícháme, dokud nejsou vejce uvařená a ihned podáváme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...