Moje sladké tajemství

Tipy a triky pro úspěšné zavařování

Ovoce nám zraje jedna báseň, a tak můžeme z plodů zahrady připravit domácí marmelády. Když nás chytne mlsná, je sklenice s marmeládou k nezaplacení! Nejenže udělá dojem na talíři i na jazyku, ale ještě v ní zbude velká část potřebných vitamínů.

Dodržujeme přesně váhy udané v receptech. Váha ovoce platí pro vypeckované, očištěné a oloupané kousky.

Nevaříme ve větším množství. Když jen zdvojnásobíte přísady, ovoce se pořádně neprovaří, ztratí se z něj vitaminy a nedosáhneme správné konzistence a barvy.

Během zavařování směs stále míchejme, aby se nepřipálila a pořádně se odpařila šťáva.

Sbírejme při vaření z povrchu pěnu. Kdybyste ji tam nechali, nebude výsledná zavařenina vypadat dobře a mohla by se brzy kazit.

Do marmelád můžeme po uvaření přidat likér, rum, ovocnou pálenku nebo vodku. Maximálně tak tři polévkové lžíce, aby se nenarušil proces želírování.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden