Tomatová polévka s rýží

Hustá a lahodná rajčatová polévka se zelím a rýží provoní celou kuchyni.

Suroviny na 4 porce – 1 plechovka loupaných rajčat – ¼ hlávky bílého zelí – 1 cibule – 1 hrst rýže – 3 stroužky česneku – olivový olej – 2 lžíce hladké mouky – rajský protlak – sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Osmažte pokrájenou cibuli na oleji. Přidejte rozmačkaný česnek. Až se rozvoní, přidejte rajčata. Osolte a opepřete.

2. Chvilku vše orestujte, zalijte vodou, přidejte na malé proužky nakrájené zelí a rýži. Ochuťte ještě rajským protlakem a zeleninovým bujónem.

3. Až bude vše poloměkké, rozmíchejte hladkou mouku ve studené vodě a vmíchejte do polévky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...