Moje chvilka pohody

Tomatová polévka s rýží

Hustá a lahodná rajčatová polévka se zelím a rýží provoní celou kuchyni.

Suroviny na 4 porce - 1 plechovka loupaných rajčat - ¼ hlávky bílého zelí - 1 cibule - 1 hrst rýže - 3 stroužky česneku - olivový olej - 2 lžíce hladké mouky - rajský protlak - sůl, pepř

Postup

1. Osmažte pokrájenou cibuli na oleji. Přidejte rozmačkaný česnek. Až se rozvoní, přidejte rajčata. Osolte a opepřete.

2. Chvilku vše orestujte, zalijte vodou, přidejte na malé proužky nakrájené zelí a rýži. Ochuťte ještě rajským protlakem a zeleninovým bujónem.

3. Až bude vše poloměkké, rozmíchejte hladkou mouku ve studené vodě a vmíchejte do polévky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden