Moje šťastná hvězda

Topinka s křepelčím vejcem

Trochu netradiční, ale o to zajímavější pokrm můžete připravit z křepelčích vajíček a s pstruhem navrch.

Ingredience: velká ciabatta nebo 2 menší, listový salát, česnek, 12 až 16 křepelčích vajíček, 6 až 8 vajec, olivový olej, čerstvé bylinky, sůl, pepř, filátko z uzeného pstruha

Postup: Z ciabatty ukrojíme 12 až 16 plátků a usmažíme na olivovém oleji dozlatova topinky, které lehce potřeme česnekem a mírně je osolíme.Kolik plátků, tolik křepelčích vajíček. Na pánvi si usmažíme malá volská oka z křepelčích vajec a dáme je stranou. Dobře uděláme, pokud je vložíme do vyhřáté trouby, aby nevychladla. Na tu samou pánev vyklepneme 6 až 8 slepičích vajec, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a uděláme míchaná vajíčka, která rozdělíme na všechny minitopinky.Filety z uzeného pstruha nakrájíme na 12 až 16 kousků a rozdělíme je na topinky, nakonec na všechny minitopinky dáme po jednom kusu křepelčího volského oka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden