Tortilla s hovězím

Různé placky plněné pikantní zeleninovo-masovou směsí neodmyslitelně patří k jižanské kuchyni.

Suroviny na 4 porce – 500 g libového předního hovězího – 2 lžíce oleje – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 1 lžíce směsi mexického koření – sůl, pepř – 80 g tvrdého sýra – sůl, pepř – 4 listy hlávkového salátu – 1 rajče – 4 kukuřičné tortilly

Postup

1. Hovězí maso vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Plamen stáhněte a nechte maso asi hodinu vařit. Po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna.

Také vás může zajímat ...

2. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm pokrájenou cibuli a rozdrcené stroužky česneku. Přidejte směs mexického koření, proužky masa a promíchejte. Krátce, asi dvě minuty, prohřejte. Přidejte nastrouhaný sýr a ochuťte solí a pepřem.

3. Tortilly ohřejte a pak na každou položte list hlávkového salátu, plátky rajčete, masovou směs, a zabalte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...