Moje chvilka pohody

Tortilla s hovězím

Různé placky plněné pikantní zeleninovo-masovou směsí neodmyslitelně patří k jižanské kuchyni.

Suroviny na 4 porce - 500 g libového předního hovězího - 2 lžíce oleje - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 1 lžíce směsi mexického koření - sůl, pepř - 80 g tvrdého sýra - sůl, pepř - 4 listy hlávkového salátu - 1 rajče - 4 kukuřičné tortilly

Postup

1. Hovězí maso vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Plamen stáhněte a nechte maso asi hodinu vařit. Po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna.

2. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm pokrájenou cibuli a rozdrcené stroužky česneku. Přidejte směs mexického koření, proužky masa a promíchejte. Krátce, asi dvě minuty, prohřejte. Přidejte nastrouhaný sýr a ochuťte solí a pepřem.

3. Tortilly ohřejte a pak na každou položte list hlávkového salátu, plátky rajčete, masovou směs, a zabalte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden