Tradiční kaštanová polévka

Máme pro vás recept na tu nejlepší polévku, na které si určitě všichni pochutnáte.

Ingredience: 400 g jedlých kaštanů, 1 celer, 1 petržel, 2 mrkve, 1 pórek, 2 cibule, svazek petrželové natě, 3 stroužky česneku, 5 lžic másla, 100 ml zakysané smetany, 1 l zeleninového vývaru, pepř, sůl

Postup: Celer, mrkve, petržel, pórek a cibuli rozčtvrťte. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte zeleninu a osmahněte. Zalijte studenou vodou, osolte, opepřete a přiveďte k varu.

Vývar sceďte. Nachystejte si kaštany. Každý nařízněte a pak je dejte na plech do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečte 15 minut. Odstraňte slupky a rozkrojte je.

Ve hrnci zpěňte nakrájenou cibuli, pak přidejte celer, česnek a kaštany. Osmahněte a zalijte ¾ litru připraveného vývaru. Rozmixujte na hladký krém.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama