Moje chvilka pohody

Tradiční lotrinský quiche

Vynikající slaný koláč se smetanovo-sýrovou náplní je oblíbený po celém světě.

Suroviny na 8 porcí

Na těsto - 180 g hladké mouky - 100 g másla - 1 žloutek - 2 lžíce vody - mouka na vál

Na náplň - 200 g prorostlé slaniny - 100 g tvrdého sýra - 200 g zakysané smetany - 200 g smetany ke šlehání - 3 vejce - špetka muškátového oříšku - sůl, pepř

Postup

1. Ze surovin na těsto vypracujte pevné tvárné těsto. Rozválejte ho na tenký plát a vyložte jím formu. Těsto propíchejte a dejte do lednice na 10 minut. Předpečte v troubě při 200 ºC asi 15 minut.

2. Na pánvi opražte nakrájenou slaninu. Část sýra nakrájejte na kostičky, část nastrouhejte.S ýrové kostky a část opečené slaniny dejte na těsto.

3. Obě smetany prošlehejte s vejci, ochuťte kořením a nalijte na těsto. Posypte strouhaným sýrem a zbytkem opečené slaniny.

4. Pečte při 190 ° C asi 25 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden