Tradiční lotrinský quiche

Vynikající slaný koláč se smetanovo-sýrovou náplní je oblíbený po celém světě.

Suroviny na 8 porcí

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 180 g hladké mouky – 100 g másla – 1 žloutek – 2 lžíce vody – mouka na vál

Na náplň – 200 g prorostlé slaniny – 100 g tvrdého sýra – 200 g zakysané smetany – 200 g smetany ke šlehání – 3 vejce – špetka muškátového oříšku – sůl, pepř

Postup

1. Ze surovin na těsto vypracujte pevné tvárné těsto. Rozválejte ho na tenký plát a vyložte jím formu. Těsto propíchejte a dejte do lednice na 10 minut. Předpečte v troubě při 200 ºC asi 15 minut.

2. Na pánvi opražte nakrájenou slaninu. Část sýra nakrájejte na kostičky, část nastrouhejte.S ýrové kostky a část opečené slaniny dejte na těsto.

3. Obě smetany prošlehejte s vejci, ochuťte kořením a nalijte na těsto. Posypte strouhaným sýrem a zbytkem opečené slaniny.

4. Pečte při 190 ° C asi 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...