Moje chvilka pohody

Tradiční makový závin

Maková náplň do moučníků neodmyslitelně patří k české kuchyni.

Příprava: 55 minut + kynutí

Náročnost: **

Cena za závin: 61 Kč

Suroviny na 2 záviny

Na těsto

- 1 lžička cukru

- 120 ml mléka

- 15 g droždí

- 150 g moučkového cukru

- 500 g hladké mouky

- 100 g másla

- 80 g sádla

- 2 vejce

- 1 vanilkový cukr

- špetka soli

Na náplň

- 250 ml mléka

- 150 g mletého máku

- 3 lžíce cukru

- mletá skořice

- vanilkový cukr

Postup

1. Na kvásek smíchejte cukr, droždí a mléko. Vzešlý kvásek přidejte ke všem surovinám a vypracujte těsto. Nechte vykynout.

2. Mák svařte v mléce s ostatními surovinami. Nechte vychladnout.

3. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, vyválejte, potřete makovou nádivkou a stočte. Záviny potřete vajíčkem a pečte při 180 °C asi 35 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden