Tradiční makový závin

Maková náplň do moučníků neodmyslitelně patří k české kuchyni.

Příprava: 55 minut + kynutí

Náročnost: **

Cena za závin: 61 Kč

Suroviny na 2 záviny

Na těsto

– 1 lžička cukru

– 120 ml mléka

– 15 g droždí

– 150 g moučkového cukru

– 500 g hladké mouky

– 100 g másla

– 80 g sádla

– 2 vejce

– 1 vanilkový cukr

– špetka soli

Na náplň

– 250 ml mléka

– 150 g mletého máku

– 3 lžíce cukru

– mletá skořice

– vanilkový cukr

Postup

1. Na kvásek smíchejte cukr, droždí a mléko. Vzešlý kvásek přidejte ke všem surovinám a vypracujte těsto. Nechte vykynout.

2. Mák svařte v mléce s ostatními surovinami. Nechte vychladnout.

3. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, vyválejte, potřete makovou nádivkou a stočte. Záviny potřete vajíčkem a pečte při 180 °C asi 35 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama