Tradiční mramorová bábovka

Vláčná, nadýchaná mramorová bábovka je symbolem domácí pohody.

Příprava: 75 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 12 Kč

Suroviny na 10 porcí

– 180 g másla

– 6 vajec

– 300 g krupicového cukru

– 250 ml vlažné smetany ke šlehání

– 1 vanilkový cukr

– 450 g polohrubé mouky

– 3 lžíce kakaa

– 1 prášek do pečiva

– tuk a hrubá mouka na formu

– moučkový cukr na posypání

Postup

1. Žloutky utřete s cukrem. Přidejte změklé máslo a smetanu. Dobře promíchejte. Zvlášť ušlehejte bílky s vanilkovým cukrem. Prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte ji do žloutkové pěny. Nakonec vmíchejte sníh.

2. Polovinu těsta vlijte do formy, do druhé poloviny vmíchejte kakao a zlehka vmíchejte do formy. Pečte asi 60 minut při 180 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama