Tradiční musaka

Zapečené brambory, lilky a mleté maso oživí nevšední skořice.

Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 1 cibule, 3 listy řapíkatého celeru, 5 stroužků česneku, olivový olej, 2 bobkové listy, ½ rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, 300 ml hovězího vývaru, 2 lilky, sůl , černý pepř, skořice,400 g brambor

Bešamel: 200 ml plnotučného mléka, 2 bobkové listy, 70 g másla, 70 g hladké mouky

Postup: Cibuli, celer a česnek nakrájejte a orestujte. Přidejte maso.

Přidejte 2 bobkové listy a rajčatový protlak. Podlijte vínem, přilijte vývar a duste.

Lilky nakrájejte na plátky a orestujte. Osolte, opepřete a posypejte skořicí. Bešamel: Ohřejte mléko se 2 bobkovými listy. Rozehřejte máslo, přidejte mouku a připravte jíšku, přilijte mléko. Vařte 15 minut.

Musaka: Brambory nakrájejte na plátky. V zapékací míse prokládejte s bešamelem, masem a lilky. Pečte 45 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...