Moje sladké tajemství

Tradiční příloha – Karlovarský knedlík

Potřebujeme asi 400 g staršího bílého pečiva, které nakrájíme na kostičky osolíme, přidáme nasekanou listovou petržel, muškátový oříšek. Poté přelijeme 250 ml vlažného mléka a 150 g rozpuštěného másla a promícháme.

Přidáme 4 žloutky a sníh ze 4 bílků a lehce zamícháme. Takto připravené těsto vložíme na 5 minut do lednice. Těsto naneseme na potravinovou fólii, zabalíme, po stranách utáhneme a ještě zabalíme do alobalu.

Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut. V polovině vaření je otočíme, aby se provařily. Podáváme nakrájené na plátky..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden