Tradiční rajská omáčka s hovězím masem

Příprava: 120 minut, Náročnost: 2, Cena: 22 Kč

Rajská s knedlíkem byla na počátku minulého století avantgardním pokrmem.

Také vás může zajímat ...

Suroviny na 5 porcí

  • 750 g zadního hovězího masa
  • 400 g rajského protlaku
  • 1 střední cibuli
  • 15 dkg perníku na strouhání čerstvě mletý černý pepř
  • 3 lžíce cukru
  • 5 lžic oleje
  • 125 g másla
  • sůl

Postup:

  1. V kastrole na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme cukr, který vmícháme do cibule. Promícháme a přidáme rajský protlak a podlijeme horkým 1,5 l vývaru a necháme na mírném plameni, necháme probublávat a občas promícháme a podléváme vývarem.
  2. Omáčku zahustíme tak, jak to máme rádi. Pečlivě ji propasírujeme přes husté síto a na závěr zjemníme máslem, které necháme v omáčce rozpustit pro zjemnění máslo.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...