Tradiční vepřo knedlo zelo

Tradiční český pokrm, jejž miluje téměř každý. Vychutnejte si ho.

Ingredience: 1,5 kg vepřové krkovice, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 5 stroužků česneku, 5 ks cibule, 100 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, 2 sáčky kysaného zelí, 3 lžíce sádla, 200 g slaniny, kmín, cukr, lžíce hladké mouky

Postup: Maso osolte, opepřete, posypejte kmínem a potřete česnekem. Nasekanou cibuli rozprostřete do pekáče, navrch posaďte krkovici.

Přidejte sádlo, podlijte 100 ml horké vody a pečte do změknutí asi 2 a půl hodiny na 160 stupňů. Na sádle osmažte slaninu s cibulí. Po pár minutách vmíchejte nakrájené zelí a kmín, zalijete lákem ze zelí a přiveďte k varu. Přidejte cukr, sůl a mouku. Vařte 15 minut.

Upečenou krkovici vyjměte z pekáče, a než ji nakrájíte na plátky, nechte maso 15 minut odpočinout. Poté podávejte s houskovým knedlíkem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama