Hovězí steak s houbami

Suroviny:

  • 2 medailonky hovězí svíčkové
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce petrželky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky worcesterové omáčky
  • sůl
  • 1/4 šálku smetany
  • 1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru
  • 1/4 skleničky brandy
  • 1 šálek žampionů
  • 1 stroužek česneku

Postup:

Maso důkladně osolíme a opepříme. Máslo rozpustíme na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidáme na pánev maso a z každé strany 1-2 minuty osmahneme a pak dáme bokem. Přidáme nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékáme cca půl minuty.

Pak přidáme houby a orestujeme je do měkka (asi tak 2 minuty). Přidáme brandy a opatrně zapálíme.

Přidáme hořčici a smetanu a mícháme po dobu jedné minuty. Poté přilijeme vývar a dusíme další minutu. Nakonec přidáme worcesterovou omáčku, petrželku a všechnu šťávu, která se nashromáždila z masa. Pánev odstavíme a můžeme servírovat připravenou omáčku s hovězím masem.

TIP:

Jak dlouho opékat maso?

  • Rare (krvavý): asi 2 minuty z každé strany
  • Medium (středně propečený): asi 3 minuty, nejprve prudce, pak stáhneme
  • Well done (propečené): 5 minut z každé strany
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...