Moje sladké tajemství

Hovězí steak s houbami

Suroviny:


  • 2 medailonky hovězí svíčkové

  • 2 šalotky

  • 1 lžíce másla

  • 1 lžíce petrželky

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 2 lžičky dijonské hořčice

  • 2 lžičky worcesterové omáčky

  • sůl

  • 1/4 šálku smetany

  • 1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru

  • 1/4 skleničky brandy

  • 1 šálek žampionů

  • 1 stroužek česneku


Postup:

Maso důkladně osolíme a opepříme. Máslo rozpustíme na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidáme na pánev maso a z každé strany 1-2 minuty osmahneme a pak dáme bokem. Přidáme nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékáme cca půl minuty.

Pak přidáme houby a orestujeme je do měkka (asi tak 2 minuty). Přidáme brandy a opatrně zapálíme.

Přidáme hořčici a smetanu a mícháme po dobu jedné minuty. Poté přilijeme vývar a dusíme další minutu. Nakonec přidáme worcesterovou omáčku, petrželku a všechnu šťávu, která se nashromáždila z masa. Pánev odstavíme a můžeme servírovat připravenou omáčku s hovězím masem.

TIP:

Jak dlouho opékat maso?


  • Rare (krvavý): asi 2 minuty z každé strany

  • Medium (středně propečený): asi 3 minuty, nejprve prudce, pak stáhneme

  • Well done (propečené): 5 minut z každé strany

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden