Treska v bylinkové krustě

Jemné rybí maso získá díky ochucené strouhance neuvěřitelný šmrnc.

Suroviny na 4 porce – 800 g tresky – 60 g parmezánu – 4 plátky tvrdšího celozrnného toustového chleba – 2 hrsti petrželky – 2 lžíce sezamových semen – 4 lžíce olivového oleje – 1 citron – sůl, pepř

Postup

1. Tresku opláchněte, jemně osušte a osolte. Zakápněte ji citronovou šťávou.

2. V robotu rozsekejte toastový chléb s petrželkou. Přidejte najemno nastrouhaný parmezán, sezamové semínko, olivový olej, šťávu z půlky citronu a špetku pepře.

3. Tresku rozložte do vymazaného pekáčku a zasypte strouhankovou směsí. Pečte v troubě při 180 ºC 25 až 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama