Moje chvilka pohody

Treska v bylinkové krustě

Jemné rybí maso získá díky ochucené strouhance neuvěřitelný šmrnc.

Suroviny na 4 porce - 800 g tresky - 60 g parmezánu - 4 plátky tvrdšího celozrnného toustového chleba - 2 hrsti petrželky - 2 lžíce sezamových semen - 4 lžíce olivového oleje - 1 citron - sůl, pepř

Postup

1. Tresku opláchněte, jemně osušte a osolte. Zakápněte ji citronovou šťávou.

2. V robotu rozsekejte toastový chléb s petrželkou. Přidejte najemno nastrouhaný parmezán, sezamové semínko, olivový olej, šťávu z půlky citronu a špetku pepře.

3. Tresku rozložte do vymazaného pekáčku a zasypte strouhankovou směsí. Pečte v troubě při 180 ºC 25 až 30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden