Treska v pikantním obalu

Ryba v trojobalu je takový tuctový oběd, ale připravíme-li si tresku v pikantním obalu, budeme my, ale i ostatní strávníci opravdu nadšení.

Ingredience: 750 g nejlépe čerstvé tresky, 2 lžíce dijonské hořčice, 200 g hladké mouky, 2 vejce, 3 až 4 lžíce mléka, slunečnicový olej na smažení, sůl

Dip: 200 g zakysané smetany, nať koriandru, limetka

Postup: Tresku naporcujeme na zamýšlené porce, osolíme ji a necháme odpočinout. Smícháme dijonskou hořčici, vejce, hladkou mouku, mléko a vymícháme do hladkého řídkého těsta. Jednotlivé porce ryby do něj postupně namáčíme a na mírném ohni je smažíme dozlatova. Dip si připravíme velice snadno. Zakysanou smetanu smícháme s jemně nasekaným koriandrem a ochutíme limetkovou šťávou a trochou soli.

Necháme chvíli odstát.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...