Třešňová bublanina

Bez bublaniny by to nebylo to pravé léto. K odpolednímu čaji chutná náramně.

Suroviny – 3 vejce – 250 g pískového cukru – 75 ml oleje – 300 ml mléka – 350 g hladké mouky – 1 prášek do pečiva – 300 g třešní – moučkový cukr na posypání – tuk a mouka na plech

Postup

1. Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny a postupně přimíchejte olej. Přilijte mléko a přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše důkladně promíchejte.

Také vás může zajímat ...

2. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a navrch rozložte očištěné třešně.

3. Dejte do trouby a pečte při 180 ºC dozlatova. Upečenou bublaninu posypte moučkovým cukrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...