Moje chvilka pohody

Třešňová buchta s tvarohem

Kombinace šťavnatých třešní a jemného tvarohu nemá chybu. Po tomto koláči se zapráší raz dva.

Suroviny

Na těsto - 200 g hladké mouky - 200 g polohrubé mouky - 80 g moučkového cukru - 20 g vanilkového cukru - 1 lžička prášku do pečiva - ½ kostky droždí - 1 žloutek - 2 lžíce rumu - 300 ml mléka - 100 ml oleje - 1 bílek na potření

Na náplň - 500 g tvarohu - 2 lžíce krupicového cukru - 2 lžíce vanilkového pudinku - 800 g vypeckovaných třešní

Na drobenku - 160 g polohrubé mouky - 160 g krupicového cukru - 100 g másla

Postup

1. Mouky smíchejte s práškem do pečiva a moučkovým a vanilkovým cukrem. Uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zalijte mlékem a rumem, přidejte žloutek a olej a vypracujte těsto.

2. Těstem naplňte vyšší plech vymazaný olejem. Okraje potřete bílkem. Na těsto rozetřete tvaroh smíchaný s cukrem a pudinkovým práškem. Navrch dejte očištěné třešně.

3. Koláč posypte drobenkou vytvořenou z polohrubé mouky, krupicového cukru a másla.

4. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 50 až 55 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden