Třešňová s levandulí

Suroviny:  1 kg třešní  1 gelfix 3:1  350 g krupicového cukru  1 tabulky hořké čokolády  1 lžička kyseliny citronové  pár snítek levandule

Také vás může zajímat ...

Postup: Třešně omyjeme, necháme okapat v cedníku, a pak je vypeckujeme. Dále je rozmixujeme a vložíme do širšího hrnce. Gelfix smícháme se dvěma lžícemi cukru a vmícháme do třešní. Poté přivedeme třešně k varu a asi minutu povaříme. Následně přisypeme zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a kyselinu a vaříme dalších 10 minut.

Do každé zavařovací sklenice dáme pár snítek čerstvé nebo sušené levandule, přelijeme horkou zavařeninou, co nejpevněji uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut stát..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...