Triky šéfkuchařů, které oceníte i vy

Nemusíte být vyučení kuchaři, abyste ovládali osvědčené triky profesionálů. Zakouzlete v kuchyni i vy a naservírujte své rodině a přátelům dokonalé pečivo, omáčku nebo třeba salát

1. SALÁT BEZ VODY Stává se vám, že uděláte zeleninový salát, a když ho naservírujete na talíř, je plný vody? Zkuste nakrájenou zeleninu posypat solí a nechat ji patnáct minut vypotit. Pak z ní slijte vodu a přidejte ostatní suroviny.

Také vás může zajímat ...

2. MASO K NAKOUSNUTÍ Chcete, aby mělo maso krásnou, hedvábnou strukturu a vypadalo na talíři lákavě? Ještě než ho tepelně upravíte, obalte ho ve směsi kukuřičného škrobu a vajíčka. Bude se vám rozplývat na jazyku!

3. MĚKKÉ A KŘUPAVÉ TĚSTO Někdy se může stát, že upečete chleba nebo housky, ale jsou příliš tvrdé a vysušené. Jak na to, aby se vám vždycky těsto povedlo? Smíchejte stejné množství cukru a mouky, vajec dejte tolik, kolik dáváte oleje. To znamená že jak olej, tak vejce musíte zvážit.

Jedině tak bude poměr všech surovin vyvážený a pečivo či sladké zákusky budou naprosto perfektní.

4. DOKONALÉ VOLSKÉ OKO I vy můžete své drahé polovičce, dětem nebo vnoučatům připravit dokonalé volské oko. Většinou se na tvarování používají formičky, ale existuje i jednodušší trik. Rozbijte vejce do sklenice, na pánev si připravte stejné množství oleje a vody a postavte ji na plotýnku. Po minutě vlijte na pánev vejce a chvíli smažte.

Uvidíte, jak to skvěle funguje.

5. PERFEKTNÍ OMÁČKA Proč některé omáčky chutnají skvěle a jiné jen jako mouka smíchaná s vodou a solí? Zkuste přidat do omáčky lžíci hořčice nebo menší lžičku arašídového másla. Stejný trik můžete použít, i když omáčku přesolíte či překořeníte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...