Moje sladké tajemství

Tuňáková pěna na chlebíčky

Suroviny:


  • 1 lžíce balzamikového octa

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 lžíce světlé sójové omáčky

  • 300 g kvalitního tuňáka v oleji

  • 70 g másla

  • 2,5 lžíce crème fraîche

  • sůl a čerstvě mletý pepř

  • pár kaparů

  • bageta k podávání

  • olivový olej na pokapání

  • hrst lístků rukoly na ozdobení


Postup:

Smícháme společně ocet, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Tuňáka pár pulzy v mixéru či ručně podrtíme. Přidáme směs octa, citronové šťávy a sójovky a rozmixujeme dohladka.

Kousek po kousku opatrně vmixujeme máslo – v robotu se směs snadno zahřeje, máslo se rozpustí a nespojí se směsí, postupujeme tedy opatrně a kousek másla přidáme, až když se předchozí zcela vstřebá. Na závěr ručně vmícháme crème fraîche a nasekané kapary a dochutíme solí a pepřem.

Bagetu nakrájíme na plátky a rozložíme je na plech. Každý mírně pokapeme nebo potřeme troškou olivového oleje.

Troubu rozehřejeme na 190 °C, vložíme plech s bagetami a pečeme 10–12 minut, dokud nejsou bagety křupavé a zlatavé. Necháme vychladnout, pak potřeme pěnou, posypeme pepřem a ozdobíme lístky rukoly.



  • cca 6 osob

  • snadné

  • do 40 min


TIP:

Pěna je lehká i díky tomu, že neobsahuje majonézu. Můžete ji podávat na chlebíčkách nebo jako dip. Pěna vydrží v lednici v dobře uzavřené nádobě až 3 dny. Pokud chcete výsledek trochu ostřejší, vynechte kapary a přidejte špetku chilli a podrcený stroužek česneku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden