Tuňáková pěna na chlebíčky

Suroviny:

  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 300 g kvalitního tuňáka v oleji
  • 70 g másla
  • 2,5 lžíce crème fraîche
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • pár kaparů
  • bageta k podávání
  • olivový olej na pokapání
  • hrst lístků rukoly na ozdobení

Postup:

Smícháme společně ocet, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Tuňáka pár pulzy v mixéru či ručně podrtíme. Přidáme směs octa, citronové šťávy a sójovky a rozmixujeme dohladka.

Kousek po kousku opatrně vmixujeme máslo – v robotu se směs snadno zahřeje, máslo se rozpustí a nespojí se směsí, postupujeme tedy opatrně a kousek másla přidáme, až když se předchozí zcela vstřebá. Na závěr ručně vmícháme crème fraîche a nasekané kapary a dochutíme solí a pepřem.

Bagetu nakrájíme na plátky a rozložíme je na plech. Každý mírně pokapeme nebo potřeme troškou olivového oleje.

Troubu rozehřejeme na 190 °C, vložíme plech s bagetami a pečeme 10–12 minut, dokud nejsou bagety křupavé a zlatavé. Necháme vychladnout, pak potřeme pěnou, posypeme pepřem a ozdobíme lístky rukoly.

  • cca 6 osob
  • snadné
  • do 40 min

TIP:

Pěna je lehká i díky tomu, že neobsahuje majonézu. Můžete ji podávat na chlebíčkách nebo jako dip. Pěna vydrží v lednici v dobře uzavřené nádobě až 3 dny. Pokud chcete výsledek trochu ostřejší, vynechte kapary a přidejte špetku chilli a podrcený stroužek česneku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama