Tvarohové nanuky s polevou a posypkou

Suroviny:

  • 300 g tvarohu
  • 300 ml 40% smetany ke šlehání
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Čokoládová poleva:
  • tabulka kvalitní hořké čokolády se 70% obsahem kakaa
  • Posypka:
  • kokos
  • arašídy

Postup:

Nejprve si připravíme šlehačku. Smetanu nalijeme do čisté misky a vyšleháme pevnou šlehačku
V druhé misce smícháme tvaroh, vanilkový cukr a šťávu z limetky i citronu.

K tvarohu přidáme šlehačku a zamícháme. Do připravených formiček na nanuk vložíme směs, do nich zapíchneme špejle a formičky uložíme do mrazáků. Nanuky tam necháme minimálně 8 hodin.

Po 8 hodinách mrazení nanuků si připravíme sypání a čokoládu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a nesolené arašídy rozdrtíme. Do čokolády namočíme nanuky a ihned je sypeme oříšky nebo kokosem. Čokoláda na zmrzlém nanuku hned tuhne, takže je potřeba pracovat rychle.

TIP:

Pokud máme jiné chutě, tak vyzkoušejte i jiné sypání, například drcené sušené ovoce, mandličky nebo kousky bílé čokolády.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...