Tvarohovo-polentový koláč

Netradiční koláč nešetří bohatou tvarohovou náplní. Je zdravý a chutná skvěle.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 18 Kč

Suroviny na 6 porcí

– 50 g másla

– 50 g polenty

– 50 g celozrnné pšeničné mouky

– ½ prášku do pečiva

– 70 g medu

– 450 g tvarohu

– 1 vejce

– 14 vypeckovaných švestek

– 1 lžička skořice

Postup

1. Změklé máslo utřete s medem. Přidejte polentu, mouku, prášek do pečiva.

2. Oddělte žloutek od bílku. Žloutek přidejte do těsta a bílek vyšlehejte. Do těsta vmíchejte tvaroh a sníh.

3. Těstem naplňte vymazanou formu a navrch rozložte švestky smíchané se skořicí. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...