Tvarohový dort s mangem

Vynikající tvarohovo-smetanový dort s mangem a ananasem můžete upéct i oslavenci.

Příprava: 55 minut + 12 hod chlazení

Náročnost: **

Cena za porci: 16 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

– 3 vejce

– 3 lžíce horké vody

– 150 g krupicového cukru

– 100 ml řepkového oleje

– 4 vanilkové pudinky

Na krém

– 1 zralé mango

– 5 koleček kompotovaného ananasu

– 200 ml smetany ke šlehání

– 250 g měkkého tučného tvarohu

– 150 g mascarpone

– 3 vanilkové cukry

Postup

1. Vejce vyšlehejte s cukrem a horkou vodou. Přimíchejte pudinky a olej. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy. Pečte 30 minut při 180 °C.

2. Vychladlý korpus překrojte, pokapejte šťávou z ananasu a potřete polovinou krému, který připravíte vyšleháním všech surovin. Na krém dejte kousky ovoce a přiklopte.

3. Zbytkem krému potřete dort a ozdobte ovocem. Dejte do lednice.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...