Tyrolský gröstl

Pokrm provoněný sytou vůní hovězího masa jednoznačně patří k alpské oblasti na rakouské i italské straně, ale chutnat vám bude i kdekoli jinde.

Ingredience: 600 g brambor, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 250 g hovězího masa, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1 lžíce petržele, 1 lžička majoránky, ½ lžičky kmínu, máslo, vejce, sůl a pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: Vařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na tenké plátky. Nasekáme vařené hovězí maso, které odebereme třeba z tafelspitzu a nakrájíme ho nahrubo. Hovězí osmahneme v pánvi na oleji společně s najemno nakrájenou cibulí. Pak už jen opepříme a opečeme maso do křupava.

Kmín a majoránku přidáme, ještě když se maso peče. n V další pánvi si připravíme volská oka podle počtu porcí a pak už stačí jen servírovat. Tyrolský gröstl skvěle doplňuje zelný či zeleninový salát.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...