Uherský guláš s klobásou

Ingredience (5–8 porcí):

0,6 kg zadního hovězího masa, 2 ks uherské klobásy, 3 lžíce sádla, 3 středně velké cibule, 3 lžíce mleté papriky, 1 l vývaru, 1 lžíce kmínu, 2 bobkové listy, 3 červené paprikové lusky, 3 stroužky česneku, 1 svazek čerstvé majoránky, sůl, pepř

Postup:

Také vás může zajímat ...
  1. Maso očistěte, odblaňte a nakrájejte asi na 2cm kostky. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na sádle dozlatova, přidejte kmín, bobkový list, mletou papriku, vše důkladně promíchejte a přidejte na kostky nakrájené maso.
  2. Po důkladném orestování přilijte vývar tak, aby bylo vše ponořeno pod hladinou. Maso za občasného míchání duste přikryté pokličkou, dokud nezměkne.
  3. V rozpálené pánvi nasucho opečte na kostičky nakrájenou červenou papriku, kterou vmíchejte do guláše společně s na kostičky nakrájenou klobásou. Klobása by se v omáčce měla povařit jen krátce a to jen na mírném plameni.
  4. Dochuťte solí, pepřem a utřeným česnekem. Při servírování ozdobte čerstvou majoránkou. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...