Uherský pekáč

Suroviny na 4 porce:

750 g kysaného zelí

600 g mletého masa (libový bůček napůl s hovězím)

Také vás může zajímat ...

sůl, pepř

1 lžíce mletého kmínu

120 g sádla

1 lžíce mleté sladké papriky

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce strouhanky

5 vajec

0,2 l mléka

2 cibule trocha vody na podlití

Postup:

Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně vymačkáme vodu. V kastrolu na sádle (nebo na slanině) osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Maso osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 vejce a mouku. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme vrstvou zelí, na ni poklademe maso a na ně pak další vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.

Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a asi 5 minut před dokončením pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme v troubě.Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem!

Trochu připomíná francouzské brambory bez brambor.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...