Uskladnění bylinek na zimu

Vypěstovali jste si pěknou úrodu, ale nestihli ji spotřebovat? Poradíme vám, co s tím.

Nejčastější a nejpoužívanější metoda je čerstvé bylinky nasekat a v krabičce nebo pytlíku zamrazit.

• Další vhodnou metodou je sušení. Bylinky určené pro sušení ustřihněte i se stonkem, opláchněte a zlehka osušte, aby se neponičily listy. Provázkem svažte dolní konce stonků, trsy bylinek vložte do papírového pytlíku dnem vzhůru a zavěste na suché místo. Usušené bylinky můžete rozdrtit nebo nechat celé.

Důležité je, aby byly uskladněny na suchém, ideálně tmavém místě.

• Z usušeného nadrceného tymiánu, rozmarýnu a oregana, které podle gusta smícháte se solí, si můžete udělat vlastní domácí bylinkovou sůl.

• Další zajímavou alternativou je bylinky zmrazit s olejem, máslem nebo vodou. Můžete si také vyrobit sirup plný zdraví a chuti. Stačí bylinky naložit do sklenice s cukrem a citronem. Pak užívejte po lžičkách..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama