Vaječná tlačenka

Příprava: 30 minut, Náročnost: 3, Cena: 78 Kč

Vaječná tlačenka je vynikajícím pohoštěním pro nejrůznější akce a večírky. Můžete si její chuť volně obměňovat, takže z jednoho receptu může vyjít nebývalé množství chutí: pikantní, jemnější či vegetariánská.

Suroviny:

Také vás může zajímat ...
  • 5 vajec uvařených na tvrdo
  • 200 g měkkého salámu
  • 2 kyselé okurky
  • 1 cibule
  • 1 sklenička sterilovaná pikantní zeleniny i s nálevem
  • 200 g majonézy
  • 1 želatina na vaječnou tlačenku

Postup:

  1. Slijeme nálev ze sterilované zeleniny a dáme stranou. Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a přidáme majonézu (majolku).
  2. Želatinu připravíme dle návodu – použijeme nálev ze sterilované zeleniny a necháme vychladnout, přilijeme k ostatním surovinám a zamícháme.
  3. Dáme do srnčího hřbetu, do kterého jsme si předem dáli potravinářskou fólii a necháme minimálně 3 hodiny tuhnout v ledničce. Lépe však do druhého dne. Podáváme nakrájené na plátky jako svačinku s bílým pečivem..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...