Vaječné ragú

Příprava: 25 minut, Náročnost: 3, Cena: 48 Kč

Máte chuť na něco delikátního a časově nenáročného? Neváhejte a rozhodně se pusťte do vaječného ragú s tuňákem. Toto hlavní jídlo rozhodně svojí chutí potěší a s přílohou příjemně zasytí.

Suroviny:

Také vás může zajímat ...
  • 6 vajec
  • 2 menší cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 0,4 l mléka
  • 0,4 l masový vývaru
  • zelená petrželka a čerstvý kopr
  • 80 – 100g tuňáka ve vlastní šťávě
  • sůl, bílý pepř

Postup:

  1. Uvaříme si vejce natvrdo (8 – 10 minut), necháme vychladnout, oloupeme. Později nakrájíme.
  2. Na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou, necháme zpěnit a přilijeme mléko a masový vývar. Vyšleháme do hladké omáčky. Povaříme ji zhruba ještě 5 minut.
  3. Tuňáka rozebereme na malé kousky, pokud nemáme drcený a s na kousky nakrájenými vejci dáme do omáčky. Přidáme nasekanou pažitku, čerosolíme a opepříme. Při přihřívání mícháme velmi opatrně. Podáváme s tmavým pečivem vařenými brambory či bramborovou kaší.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...