Vaječný koňak

Suroviny na 1 l likéru:

6 žloutků

Také vás může zajímat ...

2 vanilkové cukry (nebo ½ vanilkového lusku)

2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka

½ l brandy nebo rumu

Postup:

V kastrůlku svaříme kondenzované mléko a vanilkový cukr (vanilkový lusk). Necháme trochu vychladnout, a pokud jsme použili lusk, vyjmeme ho. Do mísy dáme žloutky a postavíme nad vodní lázeň. Za stálého míchání přilijeme mléčnou směs. Šleháme do zhoustnutí, sejmeme, necháme zcela vychladnout. Nakonec pomalu vlijeme brandy a lehce prošleháme. Koňak můžeme ještě přecedit přes jemné síto.

Naplníme do lahví a necháme v ledničce „uležet“. Extratip: Pokud do kondenzovaného mléka přidáme 4 lžičky instantní kávy rozpuštěné v 0,1 l horké vody, vyrobíme likér kávový.

Když přidáme 1 tubu pikaa, vznikne likér kakaový.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...