Můj kousek štěstí

Valentýnské sladkosti - Pavlova s ovocem

Potřebujete

4 až 5 bílků, 220 g jemného krupicového cukru, 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžičky bílého vinného octa, 250 ml smetany ke šlehání, 300 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, broskve)

Postup

1. Troubu předehřejte na 150 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Po částech zašlehávejte cukr tak, aby se ve sněhu zcela rozpustil a hmota byla úplně hladká, lesklá a bez bublin.

2. Do sněhu z cukrem zašlehejte vinný ocet. Škrob opatrně prosívejte přes jemné sítko na sníh a po malých částech ho zapracujte do hmoty.

3. Na plech dejte pečicí papír a ze sněhového těsta na něm navršte hromádku o průměru přibližně 18 cm. Hmotu také můžete na plech nastříkat cukrářským sáčkem s širokou řezanou trubičkou. Troubu stáhněte na 120 °C a pečte 80 minut.

Po dobu pečení troubu neotevírejte! Pak troubu vypněte, neotevírejte a nechte Pavlovu vychladnout.

4. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a vychladlou Pavlovu jí ozdobte. Nakonec přidejte celé nebo nakrájené ovoce.

Tip: Pavlovu můžete také prokrojit a naplnit ovocem a šlehačkou.   .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden