Můj čas na kafíčko

Vanilková panna cotta s lesním ovocem

Suroviny:

100 ml mléka

400 ml šlehačky

1 vanilkový lusk

1 a ½ plátku želatiny

80 g moučkového cukru

180 g mraženého lesního ovoce

50 ml bílého vína

20 g cukru krystal solamylu

Postup:
Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Do mléka dáme vyškrabanou dužninu a obal vanilkového lusku. Do kastrolu nalijeme polovinu smetany a mléko s vanilkou. Prošleháme a pomalu vaříme asi 10 minut. Pak vyjmeme vanilkový lusk, přidáme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Za občasného míchání necháme trochu zchladnout a vložíme na 20 minut do chladničky.

Do zbylé smetany vmícháme moučkový cukr a směs z chladničky. Rozdělíme do 4 misek a necháme hodinu chladit. Dáme vařit ovoce s vínem a zbylým cukrem, lehce zahustíme solamylem. Před podáváním ponoříme mističky se ztuhlým krémem krátce do horké vody, aby se směs uvolnila od stěn. Vyklopíme na talířek a přidáme horké ovoce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden