Vanilkové rohlíčky

Suroviny:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g tuku nebo hery
  • 100 g vlašských oříšků
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

Ze všech ingrediencí zpracujeme hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalíme do alobalu a uložíme do ledničky – při tvarování je lepší tuhé. Plech vyložíme pečicím papírem a klademe na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválíme na válu a stočíme do tvaru podkovy. Dáme do trouby péct na 180 °C.

Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndáme plech z trouby, chvíli necháme dojít venku a ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Také vás může zajímat ...

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...