Vanilkový kremeš

Suroviny:  2 pláty listového těsta  1 l mléka  250 g másla  3 sáčky vanilkového pudinku  250 g cukru krupice  3 vejce  500 ml smetany ke šlehání  semínka z 1 vanilkového lusku  cukr moučka na posypání

Postup:  Nejdřív rozehřejeme troubu na 180 °C.

Také vás může zajímat ...

Pláty listového těsta rozložíme na dva plechy, propícháme je vidličkou a pečeme je asi 10–15 minut dozlatova.  Pak uděláme pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmícháme dohladka pudinky, 200 g cukru a třemi žloutky.

Zbylé mléko mezitím zahříváme na středním ohni, vlijeme do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty a stáhneme z plotny.  Z vajec oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do horkého pudinku. Povrch pudinku zakryjeme fólií, aby se neudělal škraloup, a necháme vychladnout.

 Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj po lžících přidáváme vychladlý pudink a vždy dobře prošleháme. Smetanu ke šlehání ušleháme dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky.  Plech vyložíme alobalem.

Položíme na něj plát těsta, rozetřeme na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj šlehačku. Druhý plát rozkrájíme na kostky 6 × 6 cm a poskládáme je hladkou stranou navrch na šlehačku. Nakonec poprášíme moučkovým cukrem a dáme aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...