Vánoční anglický dort

Až když zakrojíte do pravého anglického dortu potaženého marcipánem, uvolníte tu pravou vůni Vánoc.

Postup: Nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z pomerančů. V míse smícháme s nakrájeným sušeným ovocem a kandovanými třešněmi. Přilijeme brandy, zakryjeme potravinovou fólií a necháme 2 dny odležet. Máslo necháme změknout, přidáme vejce, sůl, oba cukry a vyšleháme vše do pěny.

Přisypeme mouku, nasekané mandle, kypřicí prášek, uvedené koření a dobře promícháme s nasáklým ovocem. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, i její stěny. Těsto do ní opatrně přendáme a uhladíme ho. Doprostřed zapíchneme špejli. Těsto přikryjeme pečicím papírem, bude pod papírovou stříškou. Troubu předehřejeme na 150 °C.

Pečeme 2 hodiny, pak vytáhneme špejli, pokud se těsto ještě lepí, pečeme dalších 20 minut. Dort denně prolijeme trochou brandy.

Před podáváním potřeme džemem a potáhneme marcipánem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama