Vánoční jablečný kompot

Co by to bylo za Vánoce bez kompotu. Těmi nejpopulárnějšími v zeměpisných našich podmínkách jsou samozřejmě ty z jablek, hrušek nebo třešní. Jak ale připravit takový, který vám o svátcích budou všichni závidět?

Suroviny:
3 jablka
3 hrušky
50 g hrozinek
šťáva a kůra z jednoho pomeranče a citrónu
100 g hnědého cukru
4 drcené hřebíčky
lžička mleté skořice
1 drcený badyán
200 ml bílého vína
300 ml vody
4 cl rumu
4 cl koňaku
snítka máty

Jablka a hrušky zbavíme jádra a nakrájíme na kostky, vložíme do ultra vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook. Přidáme koření, šťávu a kůru z citrusů, cukr, víno, rum, koňak, sekanou mátu, rozinky a vodu. Zapneme na program kompot.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...