Vánoční roláda s nugátem

Piškotová roláda s nugátovým pudinkovým krémem je hříšně dobrá.

Příprava: 25 minut + chlazení

Náročnost: **

Cena za porci: 9 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

– 100 g krupicového cukru

– 1 vanilkový cukr

– 4 vejce

– 80 g hladké mouky

– 10 g solamylu

– 1 lžíce moučkového cukru

Na krém

– 300 ml mléka

– 1 vanilkový pudink

– 3 lžíce cukru

– 3 lžíce nugety

– 100 g másla

Postup

1. Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru, vanilkovým cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravte sníh. Obě hmoty spojte a vmíchejte mouku se škrobem.

2. Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a poprašte moučkovým cukrem. Pečte 5 minut při 200 ºC. Horký korpus vyklopte na vlhkou utěrku a srolujte.

3. Z mléka, pudinku a cukru uvařte pudink. Až vychladne, vyšlehejte ho s máslem a nugetou.

4. Vychladlý korpus rozviňte, potřete 3/4 krému, stočte a povrch rolády ozdobte zbylým krémem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama