Moje chvilka pohody

Vánoční roláda s nugátem

Piškotová roláda s nugátovým pudinkovým krémem je hříšně dobrá.


Příprava: 25 minut + chlazení


Náročnost: **


Cena za porci: 9 Kč


Suroviny na 10 porcí


Na těsto


- 100 g krupicového cukru


- 1 vanilkový cukr


- 4 vejce


- 80 g hladké mouky


- 10 g solamylu


- 1 lžíce moučkového cukru


Na krém


- 300 ml mléka


- 1 vanilkový pudink


- 3 lžíce cukru


- 3 lžíce nugety


- 100 g másla


Postup

1. Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru, vanilkovým cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravte sníh. Obě hmoty spojte a vmíchejte mouku se škrobem.

2. Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a poprašte moučkovým cukrem. Pečte 5 minut při 200 ºC. Horký korpus vyklopte na vlhkou utěrku a srolujte.

3. Z mléka, pudinku a cukru uvařte pudink. Až vychladne, vyšlehejte ho s máslem a nugetou.

4. Vychladlý korpus rozviňte, potřete 3/4 krému, stočte a povrch rolády ozdobte zbylým krémem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden