Vegetariánská rýže po indicku

Suroviny:  250 g rýže typu basmati  400 g mražené zeleninové směsi  větší hrst rozinek  kostku zeleninového vývaru  lžíci kari koření, směsi garam masala nebo kari pasty  větší hrst opražených kešu oříšků

Postup: Svaříme 600 ml vody v rychlovarné konvici. Do velké nádoby vsypeme propláchnutou rýži, zeleninu a rozinky, přidáme rozdrobenou kostku vývaru a koření. Zalijeme vařící vodou, přikryjeme fólií, v níž necháme malý otvor, aby mohla unikat pára. Vaříme 12 – 15 minut. Nádobu vyjmeme z mikrovlnky a necháme zakrytou ještě 5 minut, aby se jídlo dovařilo. Jinak by byla rýže tvrdá.

Pak stáhneme fólii a jídlo promícháme, posypeme opraženými oříšky a podáváme..

Také vás může zajímat ...
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...