Moje šťastná hvězda

Vejce Benedikt po holandsku

Je řazeno mezi pokrmy patřící do královské snídaně.

Ingredience:


  • 2 žemle

  • 2 vejce

  • 2 plátky uzeného lososa

  • čerstvý kopr

  • vinný ocet

  • sůl


Holandská zálivka:

  • 70 g přepuštěného másla

  • 2 žloutky

  • 50 ml bílého vína

  • citronová šťáva

  • mletý pepř

  • chilli

  • sůl


Postup:

  • Nejdříve si připravíme omáčku. K žloutkům přilijeme víno a osolíme. Mísu postavíme nad vodní lázeň a stále šleháme, dokud žloutky nezačnou houstnout. Pomalu zašleháváme zchladlé máslo. Dochutíme citronovou šťávou, solí a chilli.

  • Příprava vajec: Dáme do hrnce vařit vodu s trochou octa a špetkou soli. Když dojde voda k varu, ztlumíme a necháme zlehka probublávat. Poté uděláme lžící mírný vír a doprostřed vlijeme vejce. Žloutek se díky vodnímu víru obalí bílkem. Ve vodě ponecháme 3 až 4 minuty.

  • Rozkrojíme žemle, dáme na ně rukolu, plátek uzeného lososa, na něj vejce a zalijeme holandskou omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden