Moje sladké tajemství

Vejce do skla

Suroviny:  2 vejce velikosti M  1 lžička octa  kousek másla  sůl a pepř  hrst pažitky

Postup: Vejce vyndáme z lednice čtvrt hodiny před přípravou. Do vody přidáme ocet a přivedeme k varu. Vejce položíme na lžíci a spustíme je opatrně do vařící vody.

Vaříme 4 minuty, pak je ihned přelijeme studenou vodou tak, abychom je udrželi v ruce. Odloupeme špičku skořápky a vejce z ní pomocí lžičky vybereme a vyklopíme do skleničky nebo misky. Bílek by měl být tuhý a žloutek tekutý.

Přidáme máslo, opepříme, osolíme a posypeme pažitkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden