Můj kousek štěstí

Vejce na smetaně

Příprava: 15 minut, Náročnost: 2, Cena: 40 Kč

Rychlé, chutné a ten, kdo má vejce rád, rozhodně bude potěšen touto kombinací, která dá vyniknou lehkému nádechu cibule, která se snoubí s kořeněnou chutí a jemností smetany.

Suroviny:


  • 4 vejce

  • 4 dcl sladké smetany

  • 1 střední cibule

  • 30g másla

  • 4 kuličky nového koření

  • bobkový listopad, pepř, sůl


Postup:

  1. Rozkrojíme si cibuli a pokrájíme na půlkruhy. Na pánev dáme rozhřát máslo, přidáme cibuli a zlehka zasmažíme. Neměla by se nám přichytit.

  2. Zalijeme smetanou, přidáme nové koření a bobkový list a přivedeme k mírnému varu. Zlehka mícháme cca 1 – 2 minuty. Pak postupně rozklepneme vejce do pánve, plotýnku ztlumíme jen na mírný oheň. Osolíme, opepříme a již nemícháme.

  3. Pokrm je hotový zhruba za 4 – 5 minut. Na pánvi rozdělíme na 4 díly tak, abychom neporušili žloutek. Na talíři můžeme dozdobit třeba ještě pažitkou či petrželkou a můžeme podávat, nejlépe s pečivem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden