Moje sladké tajemství

Velikonoční nádivka

Suroviny:


  • 250 g uzeného vařeného bůčku

  • 1 veka

  • 4 vejce

  • 3 dl mléka

  • 100 g pórku, cibulové nati, kopřiv, petrželky

  • mletý pepř a sůl

  • tuk na vymazání formy


Postup: Bábovkovou formu vymažeme tukem. Do mísy vložíme na kostky krájenou veku, polejeme mlékem s kořením a žloutky. Přidáme na kostičky nakrájený uvařený uzený bůček, krájenou nať pórku a cibule, pokrájené mladé kopřivy a petrželku. Vše promícháme s pevným sněhem z bílků.

Vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali tukem, a ve středně vyhřáté troubě pečeme 35 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden