Velikonoční nádivka

Uzeným provoněná nádivka s jarními kopřivami a bylinkami je ta nejlepší, jakou můžeme na Velikonoce připravit

Ingredience

Také vás může zajímat ...

750 g uzené krkovice, 5 vajec, 8 rohlíků, 250 ml mléka, svazek petrželky, 3 lžíce sekané pažitky, 5 jarních cibulek, 2 hrsti čerstvých kopřiv, 4 stroužky česneku, 100 g másla, sůl, pepř

Postup

Rohlíky nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem, v kterém rozšleháme žloutky. Promícháme a necháme nasáknout. Uvaříme krkovici, po vychladnutí nadrobno nakrájíme, přidáme k ní nasekané kopřivy, které před přípravou spaříme vývarem z krkovice, nasekanou cibulku a bylinky. Přidáme nasáklé rohlíky, lehce osolíme a opepříme. Ušleháme bílky na tuhý sníh a také je vmícháme do směsi.

Pekáč předem vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a uhladíme.

Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...